Jedna biljka iz porodice fabaceae, kultivisana zbog semena i pupoljaka.
100 g klica pasulja Mungo - 14 kcal
Sadrži mnogo vitamina C, vitamina B grupe, vitamina E, gvožđe i kalijum.
Vraćanje snage
Kada se osećamo slabi posle fizičkog napora, ili umora uopšte, veoma koristan dodatak našoj ishrani su klice Mungo pasulja. One poboljšavaju asimilaciju supstanci koje dospevaju u telo kao hranljive komponente.
Jedite i asimilujte
Albumini sadržani u semenkama, lipidi i skrob naše telo veoma lako asimiluje.
Pupoljci su u modi
Mungo pasulj se uzgaja u Kini više od 3000 godina. Suve semenke su deo mnogih jela, od njih se pravi i kineska testenina – providna. Blagotvorno dejstvo klica poznato je u Aziji hiljadama godina. Trend konzumiranje klica stigao je u Evropu iz Sjedinjenih Država dvadesetih godina 20. veka. Klice mungo pasulja se takođe koriste u kineskoj medicini, dodaju se biljnim mešavinama koje leče hipertenziju. Klice se takođe koriste kao sastojak u antidotu za razne otrove. Trenutno najveći proizvođači i potrošači klica su Kina, Indija i Sjedinjene Države.
Vredi pokušati
Klice Mungo pasulja su odličan dodatak za salate, jela od povrća i supe. Klasični kineski recepti preporučuju prženje klica sa belim lukom, vlascem i đumbirom, uz dodatak usoljene ili dimljene ribe.
Savoir-vivre (Umetnost življenja) uz klice
U kineskoj kuhinji, kada se za goste priprema jelo na bazi klica, da bi se istakla elegancija seku se krajevi klica.
Saznajte više o našem povrću
Naši Recepti
Humus od belog pasulja
Preukusno predjelo za kompletnu porodičnu večeru!
Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama
Iznenadite svoje najmilije ukusnim receptom za pečeni pasulj, jedinstvenog ukusa koji nudi osnovno povrće i začinjene kobasice začinjene slaninom.
Tartar od crvene tunjevine sa kukuruzom
„Nudimo vam recept sa odabranim sastojcima, koji ćete pripremiti i uživati sa svojim najmilijima. Otkrijte tajne plavoperajne tune pripremljene sa Bonduelle GOLD kukuruzom.'