1. >Recepti
  2. >Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama

Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama

Iznenadite svoje najmilije ukusnim receptom za pečeni pasulj, jedinstvenog ukusa koji nudi osnovno povrće i začinjene kobasice začinjene slaninom.
Accessible
2 osobe/osoba
40 minut
30 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
400 g BRETONA, Beli pasulj u paradajz sosu Bonduelle

400 g paradajza iz konzerve

250 g ljutih kobasica

200 ml baze za pileću supu

100 g slanine

100 g prezle

100 ml belog vina

1 luk

2 čena belog luka

1 komorač

1 paštrnjak

1 šargarepa

1/2 praziluka

nekoliko grančica timijana

list žalfije

slatka mlevena paprika

ulje

so

biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
400 g BRETONA, Beli pasulj u paradajz sosu Bonduelle

400 g paradajza iz konzerve

250 g ljutih kobasica

200 ml baze za pileću supu

100 g slanine

100 g prezle

100 ml belog vina

1 luk

2 čena belog luka

1 komorač

1 paštrnjak

1 šargarepa

1/2 praziluka

nekoliko grančica timijana

list žalfije

slatka mlevena paprika

ulje

so

biber
  1. korak 1
    Luk, praziluk, paštrnjak, šargarepu i beli luk iseckajte i prodinstajte.
  2. korak 2
    Začinite solju, biberom, slatkom paprikom i sa nekoliko grančica timijana.
  3. korak 3
    Komorač isecite na velike komade i posebno ga propržite na kratko
  4. korak 4
    Stavite sve povrće u pleh za rernu. Dodajte paradajz iz konzerve i pasulj Bonduelle.
  5. korak 5
    Kobasice isecite na kriške, porumenite ih sa slaninom isečenom na kockice, preko koje dodamo 100 ml belog vina i ostavimo da se kuva nekoliko minuta, dok ne okapa.
  6. korak 6
    Stavite sadržaj tiganja preko povrća koje je već stavljeno u pleh i dodajte bazu od pileće supe. Po celoj kompoziciji pospite parmezan.
  7. korak 7
    Stavite sve u zagrejanu rernu na 160 stepeni 30 minuta. Za serviranje možete posuti malo svežih seckanih listova žalfije na tanjir.
Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama
Iznenadite svoje najmilije ukusnim receptom za pečeni pasulj, jedinstvenog ukusa koji nudi osnovno povrće i začinjene kobasice začinjene slaninom.
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
  • Paprike punjene crvenim pasuljem

    Punjene paprike su osnovna namirnica u mnogim zemljama jugoistočne Evrope. Ovo jelo je deo naše kulture i tradicije, ali svaki region ima različite načine pripreme i svi su dobri! Izaberite da iznenadite svoje najmilije receptom za paprike punjene crvenim pasuljem!

  • Junetina sa belim pasuljem u kari sosu

    Divan recept za večeru kod kuće

  • Tartar od crvene tunjevine sa kukuruzom

    „Nudimo vam recept sa odabranim sastojcima, koji ćete pripremiti i uživati sa svojim najmilijima. Otkrijte tajne plavoperajne tune pripremljene sa Bonduelle GOLD kukuruzom.'