Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama
Iznenadite svoje najmilije ukusnim receptom za pečeni pasulj, jedinstvenog ukusa koji nudi osnovno povrće i začinjene kobasice začinjene slaninom.
Accessible
2 osobe/osoba
40 minut
30 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
400 g BRETONA, Beli pasulj u paradajz sosu Bonduelle
400 g paradajza iz konzerve
250 g ljutih kobasica
200 ml baze za pileću supu
100 g slanine
100 g prezle
100 ml belog vina
1 luk
2 čena belog luka
1 komorač
1 paštrnjak
1 šargarepa
1/2 praziluka
nekoliko grančica timijana
list žalfije
slatka mlevena paprika
ulje
so
biber
400 g paradajza iz konzerve
250 g ljutih kobasica
200 ml baze za pileću supu
100 g slanine
100 g prezle
100 ml belog vina
1 luk
2 čena belog luka
1 komorač
1 paštrnjak
1 šargarepa
1/2 praziluka
nekoliko grančica timijana
list žalfije
slatka mlevena paprika
ulje
so
biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
400 g BRETONA, Beli pasulj u paradajz sosu Bonduelle
400 g paradajza iz konzerve
250 g ljutih kobasica
200 ml baze za pileću supu
100 g slanine
100 g prezle
100 ml belog vina
1 luk
2 čena belog luka
1 komorač
1 paštrnjak
1 šargarepa
1/2 praziluka
nekoliko grančica timijana
list žalfije
slatka mlevena paprika
ulje
so
biber
400 g paradajza iz konzerve
250 g ljutih kobasica
200 ml baze za pileću supu
100 g slanine
100 g prezle
100 ml belog vina
1 luk
2 čena belog luka
1 komorač
1 paštrnjak
1 šargarepa
1/2 praziluka
nekoliko grančica timijana
list žalfije
slatka mlevena paprika
ulje
so
biber
- korak 1Luk, praziluk, paštrnjak, šargarepu i beli luk iseckajte i prodinstajte.
- korak 2Začinite solju, biberom, slatkom paprikom i sa nekoliko grančica timijana.
- korak 3Komorač isecite na velike komade i posebno ga propržite na kratko
- korak 4Stavite sve povrće u pleh za rernu. Dodajte paradajz iz konzerve i pasulj Bonduelle.
- korak 5Kobasice isecite na kriške, porumenite ih sa slaninom isečenom na kockice, preko koje dodamo 100 ml belog vina i ostavimo da se kuva nekoliko minuta, dok ne okapa.
- korak 6Stavite sadržaj tiganja preko povrća koje je već stavljeno u pleh i dodajte bazu od pileće supe. Po celoj kompoziciji pospite parmezan.
- korak 7Stavite sve u zagrejanu rernu na 160 stepeni 30 minuta. Za serviranje možete posuti malo svežih seckanih listova žalfije na tanjir.
Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama
Iznenadite svoje najmilije ukusnim receptom za pečeni pasulj, jedinstvenog ukusa koji nudi osnovno povrće i začinjene kobasice začinjene slaninom.
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
Paprike punjene crvenim pasuljem
Punjene paprike su osnovna namirnica u mnogim zemljama jugoistočne Evrope. Ovo jelo je deo naše kulture i tradicije, ali svaki region ima različite načine pripreme i svi su dobri! Izaberite da iznenadite svoje najmilije receptom za paprike punjene crvenim pasuljem!
Junetina sa belim pasuljem u kari sosu
Divan recept za večeru kod kuće
Tartar od crvene tunjevine sa kukuruzom
„Nudimo vam recept sa odabranim sastojcima, koji ćete pripremiti i uživati sa svojim najmilijima. Otkrijte tajne plavoperajne tune pripremljene sa Bonduelle GOLD kukuruzom.'
Otkrijte takođe