Paprike punjene crvenim pasuljem
Punjene paprike su osnovna namirnica u mnogim zemljama jugoistočne Evrope. Ovo jelo je deo naše kulture i tradicije, ali svaki region ima različite načine pripreme i svi su dobri! Izaberite da iznenadite svoje najmilije receptom za paprike punjene crvenim pasuljem!
Accessible
4 osobe/osoba
40 minut
20 minut
Sastojci
za 4 osobe / osoba
400 g Crveni pasulj Bonduelle
500 g mlevenog mesa
200 g paradajza u bujonu
200 g pirinča
200 g sira za gratiniranje
7 paprika
1 luk
2 mlada crna luka
3 čena belog luka
slatka mlevena paprika
Čili u prahu
ruzmarin
Majčina dušica
ulje
so
biber
500 g mlevenog mesa
200 g paradajza u bujonu
200 g pirinča
200 g sira za gratiniranje
7 paprika
1 luk
2 mlada crna luka
3 čena belog luka
slatka mlevena paprika
Čili u prahu
ruzmarin
Majčina dušica
ulje
so
biber
Sastojci za 4 osobe/osoba
400 g Crveni pasulj Bonduelle
500 g mlevenog mesa
200 g paradajza u bujonu
200 g pirinča
200 g sira za gratiniranje
7 paprika
1 luk
2 mlada crna luka
3 čena belog luka
slatka mlevena paprika
Čili u prahu
ruzmarin
Majčina dušica
ulje
so
biber
500 g mlevenog mesa
200 g paradajza u bujonu
200 g pirinča
200 g sira za gratiniranje
7 paprika
1 luk
2 mlada crna luka
3 čena belog luka
slatka mlevena paprika
Čili u prahu
ruzmarin
Majčina dušica
ulje
so
biber
- korak 1Stavite mleveno meso u zagrejan tiganj sa malo ulja. Kada meso počne da se kuva i odvaja, dodajte seckani crni i beli luk i sve začinite slatkom mlevenom paprikom, solju, biberom, ruzmarinom, timijanom i čili u prahu.
- korak 2Preko prethodno skuvanog mesa u čorbu dodati prethodno skuvan pirinač, zeleni luk i paradajz i ostaviti sve na vatri nekoliko minuta, a na kraju dodati crveni pasulj Bonduel.
- korak 3Ostaviti da se sastav homogenizuje, a zatim dobijenim filom filovati paprike. Punjene paprike stavite u šerpu, dodajte vodu/podlogu za supu i prekrijte aluminijumskom folijom. Ostavite u rerni 20 minuta.
- korak 4Nakon što su paprike skuvane, skinite foliju i preko svake paprike dodajte rendani sir. Ostavite sve u rerni još 5 minuta i sto je spreman za posluživanje.
Paprike punjene crvenim pasuljem
Punjene paprike su osnovna namirnica u mnogim zemljama jugoistočne Evrope. Ovo jelo je deo naše kulture i tradicije, ali svaki region ima različite načine pripreme i svi su dobri! Izaberite da iznenadite svoje najmilije receptom za paprike punjene crvenim pasuljem!
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
Svečane čili
Posebni trenuci se provode sa porodicom, pa vam nudimo jednostavan i ukusan recept za pripremu sa svojim najmilijima!
Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama
Iznenadite svoje najmilije ukusnim receptom za pečeni pasulj, jedinstvenog ukusa koji nudi osnovno povrće i začinjene kobasice začinjene slaninom.
Junetina sa belim pasuljem u kari sosu
Divan recept za večeru kod kuće
Otkrijte takođe