1. >Recepti
  2. >Svečane čili

Svečane čili

Posebni trenuci se provode sa porodicom, pa vam nudimo jednostavan i ukusan recept za pripremu sa svojim najmilijima!
Accessible
3 osobe/osoba
40 minut
20 minut
Sastojci
za 3 osobe / osoba
430g TEKSANA, Crveni pasulj u roštilj sosu Bonduelle

300 g mešavine mlevenog goveđeg i svinjskog mesa

300 g paradajza iz konzerve

50 g pavlake za kuvanje

1 crveni luk

1 žuta paprika

1 slatka crvena paprika

3 čena belog luka

nekoliko tortilja

nekoliko niti vlašca

grančica timijana

nekoliko niti svežeg korijandera

kašika ulja

slatka mlevena paprika

so

biber
Sastojci za 3 osobe/osoba
430g TEKSANA, Crveni pasulj u roštilj sosu Bonduelle

300 g mešavine mlevenog goveđeg i svinjskog mesa

300 g paradajza iz konzerve

50 g pavlake za kuvanje

1 crveni luk

1 žuta paprika

1 slatka crvena paprika

3 čena belog luka

nekoliko tortilja

nekoliko niti vlašca

grančica timijana

nekoliko niti svežeg korijandera

kašika ulja

slatka mlevena paprika

so

biber
  1. korak 1
    Propržite mleveno meso. Dodajte crveni luk isečen na kockice, beli luk, papriku Roga i začinite solju i biberom.
  2. korak 2
    Preko prethodno skuvanog mlevenog mesa dodajte paradajz iz konzerve.
  3. korak 3
    Ostavite da se ohladi, pa dodajte seckani korijander, timijan i slatku mlevenu papriku.
  4. korak 4
    Promešajte smešu i dodajte crveni pasulj u roštilj sos Bonduelle. Stavite poklopac i ostavite da kuva još nekoliko minuta.
  5. korak 5
    Isecite tortilju na kvadrate - ili okruglo - oblikujte ulje, stavite je u rernu na 160 stepeni na 20 minuta.
  6. korak 6
    Izvadite korpice iz rerne, dodajte smešu, ukrasite vlašcem, pavlakom za kuvanje, paprikom baburom (na kockice) i nekoliko crvenog pasulja
Svečane čili
Posebni trenuci se provode sa porodicom, pa vam nudimo jednostavan i ukusan recept za pripremu sa svojim najmilijima!
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
  • Paprike punjene crvenim pasuljem

    Punjene paprike su osnovna namirnica u mnogim zemljama jugoistočne Evrope. Ovo jelo je deo naše kulture i tradicije, ali svaki region ima različite načine pripreme i svi su dobri! Izaberite da iznenadite svoje najmilije receptom za paprike punjene crvenim pasuljem!

  • Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama

    Iznenadite svoje najmilije ukusnim receptom za pečeni pasulj, jedinstvenog ukusa koji nudi osnovno povrće i začinjene kobasice začinjene slaninom.

  • Junetina sa belim pasuljem u kari sosu

    Divan recept za večeru kod kuće