Pileća džigerica u belom vinu sa kiselim krastavcima
Pileća džigerica natopljena mlekom, sotirana u belom vinu i servirana sa kiselim krastavcima!
Accessible
2 osobe/osoba
45 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
1 tegla (550 g) kiselih krastavaca Bonduelle
250 g pileće džigerice
250 ml mleka
150 ml belog vina
20 g putera
1 crni luk srednje veličine
3 čena belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 veze peršuna
so biber
250 g pileće džigerice
250 ml mleka
150 ml belog vina
20 g putera
1 crni luk srednje veličine
3 čena belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 veze peršuna
so biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
1 tegla (550 g) kiselih krastavaca Bonduelle
250 g pileće džigerice
250 ml mleka
150 ml belog vina
20 g putera
1 crni luk srednje veličine
3 čena belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 veze peršuna
so biber
250 g pileće džigerice
250 ml mleka
150 ml belog vina
20 g putera
1 crni luk srednje veličine
3 čena belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 veze peršuna
so biber
- korak 1Pileću džigericu prepolovite, stavite u činiju i prelijte mlekom. Ostavite posudu pokrivenu plastičnom folijom u frižideru pola sata. Dobro isperite hladnom vodom i tapkajte džigerice papirnim ubrusom da uklonite višak mleka.
- korak 2Crni luk isecite na male kockice i iseckajte beli luk na listiće. U dublji tiganj za prženje dodajte puter, ostavite da se rastopi na srednjoj vatri, pa dodajte crni i beli luk, džigericu i prstohvat bibera. Sotirajte sve nekoliko minuta, dok luk ne postane providan.
- korak 3Dodajte peršun, timijan i vino. Pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj do laganoj vatri dok tečnost skoro ne ispari.
- korak 4Isključite vatru i začinite solju. Možete ukrasiti sa malo seckanog mažurana (ako ga imate) i poslužiti sa kiselim krastavcima.
Pileća džigerica u belom vinu sa kiselim krastavcima
Pileća džigerica natopljena mlekom, sotirana u belom vinu i servirana sa kiselim krastavcima!
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
- OTKRIJTE RECEPT
Tartar od crvene tunjevine sa kukuruzom
„Nudimo vam recept sa odabranim sastojcima, koji ćete pripremiti i uživati sa svojim najmilijima. Otkrijte tajne plavoperajne tune pripremljene sa Bonduelle GOLD kukuruzom.'
- OTKRIJTE RECEPT
Pasta Fazol, jadranska čorba od pasulja
Savršen recept za porodični ručak.
- OTKRIJTE RECEPT
Gulaš od pečuraka
Ukusne pečurke, začinjene kremastim sosom, savršen recept za ručak ili večeru
Otkrijte takođe










