1. >Recepti
  2. >Gulaš od pečuraka

Gulaš od pečuraka

Ukusne pečurke, začinjene kremastim sosom, savršen recept za ručak ili večeru
Accessible
2 osobe/osoba
30 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
560 g Narezane pečurke Bonduelle

400 ml mleka

70 g putera

1/2 veze mirođije

1/2 veze peršuna

2 kašike brašna

so

biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
560 g Narezane pečurke Bonduelle

400 ml mleka

70 g putera

1/2 veze mirođije

1/2 veze peršuna

2 kašike brašna

so

biber
  1. korak 1
    Stavite 30 g putera u šerpu za sosove na tihu vatru i ostavite da se rastopi. Postepeno dodajte brašno, brzo mešajući varljačom. Sklonite šerpu sa ringle i dodajte mleko preko kojeg je poprskana paprika. Sve dobro izmešati i ostaviti da se kuva oko 5 minuta, dok se sastav dobro ne ohladi. Na kraju dodajte seckanu mirodjiju i pomešajte sa ostatkom smese.
  2. korak 2
    Pečurke i ostatak putera stavite u šerpu i posolite. Kuvajte pečurke na srednjoj vatri 5 minuta.
  3. korak 3
    Nakon što pečurke prokuvaju, dodajte so i kuvajte još 5 minuta.
  4. korak 4
    Ugasite vatru. Ukrasite sa malo seckanog peršuna.
Gulaš od pečuraka
Ukusne pečurke, začinjene kremastim sosom, savršen recept za ručak ili večeru
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
  • Veganski Kiš sa zelenim pasuljem

    Odličan obrok od srca za ljubitelje veganske hrane

  • Tartar od crvene tunjevine sa kukuruzom

    „Nudimo vam recept sa odabranim sastojcima, koji ćete pripremiti i uživati sa svojim najmilijima. Otkrijte tajne plavoperajne tune pripremljene sa Bonduelle GOLD kukuruzom.'

  • Junetina sa belim pasuljem u kari sosu

    Divan recept za večeru kod kuće