1. >Recepti
  2. >Veganski Kiš sa zelenim pasuljem

Veganski Kiš sa zelenim pasuljem

Odličan obrok od srca za ljubitelje veganske hrane
Accessible
2 osobe/osoba
30 minut
20 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
400 g seckane zelene boranije Bonduelle

300 ml neutralne pavlake

100 gr feta sira

100 g sušenog paradajza

5 jaja

2 čena belog luka

praziluk

list mekog testa

brašno

maslinovo ulje

puter

origano

slatka Boja

so

biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
400 g seckane zelene boranije Bonduelle

300 ml neutralne pavlake

100 gr feta sira

100 g sušenog paradajza

5 jaja

2 čena belog luka

praziluk

list mekog testa

brašno

maslinovo ulje

puter

origano

slatka Boja

so

biber
  1. korak 1
    Stavite testo u mikser za testo i malo ga mesite dok ne postane homogeno. Uz pomoć oklagije uzmite testo i stavite ga u pleh pa ga isecite po obliku. Unutra stavite pleh preko kojeg posipate nekoliko zrna suvog pasulja da se testo ne podigne Stavite pleh u rernu na 20 minuta na 180 stepeni u zagrejanu rernu.
  2. korak 2
    Praziluk i beli luk isecite i stavite u tiganj sa malo ulja pored boranije, posolite i pobiberite i ostavite da se stegne. U posebnoj posudi pomešati jaja, neutralnu pavlaku, papriku, origano, pa sve izmešati. U posebnu činiju stavite stvrdnuti pasulj preko kojeg dodajemo prethodno napravljenu smesu.
  3. korak 3
    Sipajte smesu u prethodno pečeni tart i pospite feta sirom i prethodno isečenim sušenim paradajzom. Ostavite u rerni još 40 minuta.
Veganski Kiš sa zelenim pasuljem
Odličan obrok od srca za ljubitelje veganske hrane
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
  • Gulaš od pečuraka

    Ukusne pečurke, začinjene kremastim sosom, savršen recept za ručak ili večeru

  • Junetina sa belim pasuljem u kari sosu

    Divan recept za večeru kod kuće

  • Pufnaste palačinke sa kukuruzom, šunkom i šparglama

    Posebno jelo koje će oduševiti vaše najmilije