1. >Od 1853
  2. >Od polja do tanjira
  3. >Rotkvica

Ratkvica je povrće koje potiče iz južne Azije. Uzgaja se od davnina, u mnogim regionima sveta

100 g rotkvice -14 kcal

Rotkvica sadrži natrijum, sumpor, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, bakar, hlor i vitamine A, B1, B2, C, E i PP.

Najzdravija – kada je sirova?

Najzdravije je jesti rotkvice sirove, kao dodatak salatama i sendvičima. Možemo ih poslužiti i dinstane ili kuvane. Listovi rotkvice su takođe jestivi, pomešani sa salatom ili svežim krastavcima i vlascem. Listovi imaju iste kvalitetan ukus i hranljive vrednosti kao i koreni.

Za zdravlje

Rotkvice pomažu u varenju i ublažavaju gorušicu. Leči hiperacidnost, drenira bubrege, sprečava nastanak kamena u bubregu. Imaju pozitivan uticaj na misli i ublažavaju kašalj. Ljudi koji pate od reumatizma moraju je obavezno uključiti u svoju ishranu.

Apsolutno pamćenje

Prema narodnoj medicini, rotkvica poboljšava jasnoću misli i pomaže pamćenju, čisti memoriju od nepotrebnih informacija i podstiče njeno funkcionisanje.

Za lepotu

Rotkvu, kao i repu, nazivaju povrćem lepe kose, jer joj daje volumen i sjaj. Takođe poboljšava zdravlje kože i noktiju. Rotkvice bi trebalo da jedu svi oni koji žele da izgube koji kilogram viška, jer stvara osećaj sitosti, bez debljanja. To je obavezan element režima za gubitak težine.

Naši Recepti

Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
  • Humus od belog pasulja

    Preukusno predjelo za kompletnu porodičnu večeru!

  • Pečeni pasulj sa komoračem, slaninom i kobasicama

    Iznenadite svoje najmilije ukusnim receptom za pečeni pasulj, jedinstvenog ukusa koji nudi osnovno povrće i začinjene kobasice začinjene slaninom.

  • Tartar od crvene tunjevine sa kukuruzom

    „Nudimo vam recept sa odabranim sastojcima, koji ćete pripremiti i uživati sa svojim najmilijima. Otkrijte tajne plavoperajne tune pripremljene sa Bonduelle GOLD kukuruzom.'

Vidite više recepata