1. >Recepti
  2. >Pileća džigerica u belom vinu sa kiselim krastavcima

Pileća džigerica u belom vinu sa kiselim krastavcima

Pileća džigerica natopljena mlekom, sotirana u belom vinu i servirana sa kiselim krastavcima!
Accessible
2 osobe/osoba
45 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
1 tegla (550 g) kiselih krastavaca Bonduelle

250 g pileće džigerice

250 ml mleka

150 ml belog vina

20 g putera

1 crni luk srednje veličine

3 čena belog luka

1/2 kašičice timijana

1/2 veze peršuna

so biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
1 tegla (550 g) kiselih krastavaca Bonduelle

250 g pileće džigerice

250 ml mleka

150 ml belog vina

20 g putera

1 crni luk srednje veličine

3 čena belog luka

1/2 kašičice timijana

1/2 veze peršuna

so biber
  1. korak 1
    Pileću džigericu prepolovite, stavite u činiju i prelijte mlekom. Ostavite posudu pokrivenu plastičnom folijom u frižideru pola sata. Dobro isperite hladnom vodom i tapkajte džigerice papirnim ubrusom da uklonite višak mleka.
  2. korak 2
    Crni luk isecite na male kockice i iseckajte beli luk na listiće. U dublji tiganj za prženje dodajte puter, ostavite da se rastopi na srednjoj vatri, pa dodajte crni i beli luk, džigericu i prstohvat bibera. Sotirajte sve nekoliko minuta, dok luk ne postane providan.
  3. korak 3
    Dodajte peršun, timijan i vino. Pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj do laganoj vatri dok tečnost skoro ne ispari.
  4. korak 4
    Isključite vatru i začinite solju. Možete ukrasiti sa malo seckanog mažurana (ako ga imate) i poslužiti sa kiselim krastavcima.
Pileća džigerica u belom vinu sa kiselim krastavcima
Pileća džigerica natopljena mlekom, sotirana u belom vinu i servirana sa kiselim krastavcima!
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
  • Tartar od crvene tunjevine sa kukuruzom

    „Nudimo vam recept sa odabranim sastojcima, koji ćete pripremiti i uživati sa svojim najmilijima. Otkrijte tajne plavoperajne tune pripremljene sa Bonduelle GOLD kukuruzom.'

  • Pasta Fazol, jadranska čorba od pasulja

    Savršen recept za porodični ručak.

  • Gulaš od pečuraka

    Ukusne pečurke, začinjene kremastim sosom, savršen recept za ručak ili večeru