Pileća džigerica u belom vinu sa kiselim krastavcima
Pileća džigerica natopljena mlekom, sotirana u belom vinu i servirana sa kiselim krastavcima!
Accessible
2 osobe/osoba
45 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
1 tegla (550 g) kiselih krastavaca Bonduelle
250 g pileće džigerice
250 ml mleka
150 ml belog vina
20 g putera
1 crni luk srednje veličine
3 čena belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 veze peršuna
so biber
250 g pileće džigerice
250 ml mleka
150 ml belog vina
20 g putera
1 crni luk srednje veličine
3 čena belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 veze peršuna
so biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
1 tegla (550 g) kiselih krastavaca Bonduelle
250 g pileće džigerice
250 ml mleka
150 ml belog vina
20 g putera
1 crni luk srednje veličine
3 čena belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 veze peršuna
so biber
250 g pileće džigerice
250 ml mleka
150 ml belog vina
20 g putera
1 crni luk srednje veličine
3 čena belog luka
1/2 kašičice timijana
1/2 veze peršuna
so biber
- korak 1Pileću džigericu prepolovite, stavite u činiju i prelijte mlekom. Ostavite posudu pokrivenu plastičnom folijom u frižideru pola sata. Dobro isperite hladnom vodom i tapkajte džigerice papirnim ubrusom da uklonite višak mleka.
- korak 2Crni luk isecite na male kockice i iseckajte beli luk na listiće. U dublji tiganj za prženje dodajte puter, ostavite da se rastopi na srednjoj vatri, pa dodajte crni i beli luk, džigericu i prstohvat bibera. Sotirajte sve nekoliko minuta, dok luk ne postane providan.
- korak 3Dodajte peršun, timijan i vino. Pokrijte poklopcem i kuvajte na srednjoj do laganoj vatri dok tečnost skoro ne ispari.
- korak 4Isključite vatru i začinite solju. Možete ukrasiti sa malo seckanog mažurana (ako ga imate) i poslužiti sa kiselim krastavcima.
Pileća džigerica u belom vinu sa kiselim krastavcima
Pileća džigerica natopljena mlekom, sotirana u belom vinu i servirana sa kiselim krastavcima!
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
Tartar od crvene tunjevine sa kukuruzom
„Nudimo vam recept sa odabranim sastojcima, koji ćete pripremiti i uživati sa svojim najmilijima. Otkrijte tajne plavoperajne tune pripremljene sa Bonduelle GOLD kukuruzom.'
Pasta Fazol, jadranska čorba od pasulja
Savršen recept za porodični ručak.
Gulaš od pečuraka
Ukusne pečurke, začinjene kremastim sosom, savršen recept za ručak ili večeru
Otkrijte takođe