Kako dobiti sočan i hrskav kukuruz?
Da li ste znali da postoje različite vrste kukuruza? Najsočniji i najhrskaviji je slatki kukuruz. Ali nemojte misliti da je dovoljno da ga samo uberete kako biste otkrili sve njegove ukuse...
Koje su tajne slatkog kukuruza?
Uzgaja se od specifičnih sorti koje se jako razlikuju od kukuruza u zrnu. Da bi se iskoristili svi njegovi hranljivi kvaliteti, kao i ukus, ovo malo zrno žute boje proizvodi se uglavnom na jugozapadu Francuske gde su klimatski uslovi povoljni. Tako je, naše maleno žuto zrno zahteva sunce! Ali to nije dovoljno: parcela mora biti pristupačna, ravna, dobro navodnjavana i plodna da bi se dobilo sočno i hrskavo zrno.
Transformacija 6 sati nakon berbe!
Da bi se zadržala svežina, kukuruz se prerađuje u roku od 6 sati od berbe. Iz ovog razloga su fabrike locirane u blizini oblasti u kojima se vrši uzgajanje. 80% ovog malog žutog zrna se konzumira iz konzerve, kao što ste navikli da vidite u Bonduelleu.