"Od 2015. godine razvoj organskog tržišta u Evropi je ubrzan, ali 2020. je obeležena još bržim rastom". Ova izjava gospođe Helge Viler, iz Istraživačkog instituta za organsku poljoprivredu (FIBL), 17. februara, na međunarodnoj izložbi Biofach/Vivaness 2021, govori mnogo o novim praksama koje su usvojili potrošači. Zdravstvena kriza 2020. izazvala je duboku svest sa njihove strane. Sada su više fokusirani na zdrave proizvode iz održive poljoprivrede.
Podržite prelazak na organsko
Mnogo više od globalnog trenda, to je prava, ključna promena koja se odigrava: organsko je postalo trajni deo naših života i tu je da ostane! To je slučaj sa Francuskom, ali i svuda gde smo mi prisutni. Da bismo odgovorili na ovo, u svetu poljoprivrede se dešava revolucija u vidu povratka fundamentima.
Bonduelle je posvećen ovom pristupu doprinoseći razvoju organske poljoprivrede, ali i pojednostavljenih i održivih poljoprivrednih tehnika koje poštuju tlo i, uopštenije, životnu sredinu.
Inovativne tehnike za inovativne ponude
Uvek nudimo više organskih proizvoda u našem asortimanu, kako da bismo promovisali bolju ishranu, tako i iz poštovanja prema planeti. Podstičemo naše proizvođače da se okrenu organskoj poljoprivredi podržavajući ih u njihovim tehničkim tranzicijama i pomažući im da usvoje inovativna rešenja. Svake godine nekoliko desetina farmera koristi ovu podršku sa glavnim ciljem da se ograniči njihov uticaj na životnu sredinu. Da bismo to uradili, promovišemo pojednostavljene poljoprivredne tehnike i poljoprivredne tehnike bez obrade, zasnovane na površinskoj obradi, koje reaguju na probleme kao što je erozija zemljišta, a da pri tom ne zanemaruju ograničenja prinosa.
Naše obaveze za odgovornu poljoprivredu i hranu
Implementirajući pojednostavljene i inovativne poljoprivredne i kulturne prakse, poštujući životnu sredinu u većoj meri, posvećeni smo tome promovišući, posebno, francusko poreklo, sezonsku proizvodnju i žetvu, smanjenje pesticida i očuvanje biodiverziteta, kako bismo garantovali ukusno povrće uz poštovanje planete.