1. >Recepti
  2. >Šakšuka sa leblebijem

Šakšuka sa leblebijem

Uđite u kulinarski svet Magreba sa jednim od najukusnijih, najzasitnijih i brzih recepata.
Easy
3 osobe/osoba
30 minut
Sastojci
za 3 osobe / osoba
300 g leblebije Vapeur Bonduelle

300 g paradajza u bujonu

150 g kozjeg sira

3 raznobojne paprike babure

3 jaja

2 čena belog luka

1/2 luka

veza peršuna

mlevene pahuljice čilija

dimljena mlevena slatka paprika

maslinovo ulje

so

biber
Sastojci za 3 osobe/osoba
300 g leblebije Vapeur Bonduelle

300 g paradajza u bujonu

150 g kozjeg sira

3 raznobojne paprike babure

3 jaja

2 čena belog luka

1/2 luka

veza peršuna

mlevene pahuljice čilija

dimljena mlevena slatka paprika

maslinovo ulje

so

biber
  1. korak 1
    „U tiganj na malo maslinovog ulja stavite luk, papriku baburu, beli luk i začinsko bilje da se stegnu. U čorbu dodajte paradajz i začinite solju i biberom, slatkom i ljutom mlevenom paprikom. Prokuvajte kratko pa dodajte leblebije i promešajte smesu
  2. korak 2
    Kašikom napravite nekoliko gnezda u smesi u kojoj će biti smeštena jaja. Ostavite posudu na laganoj vatri sa poklopcem.
  3. korak 3
    Kada je tepsija gotova, odložite je, dodajte svež peršun i sve je spremno za serviranje.
Šakšuka sa leblebijem
Uđite u kulinarski svet Magreba sa jednim od najukusnijih, najzasitnijih i brzih recepata.
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
  • Salata sa piletinom, kukuruzom i crvenim pasuljem

    Ukusna letnja salata

  • Meksička tortilja sa sosom od grčkog jogurta

    15 minuta i užina je spremna!

  • Gulaš od pečuraka

    Ukusne pečurke, začinjene kremastim sosom, savršen recept za ručak ili večeru