Šakšuka sa leblebijem
Uđite u kulinarski svet Magreba sa jednim od najukusnijih, najzasitnijih i brzih recepata.
Easy
3 osobe/osoba
30 minut
Sastojci
za 3 osobe / osoba
300 g leblebije Vapeur Bonduelle
300 g paradajza u bujonu
150 g kozjeg sira
3 raznobojne paprike babure
3 jaja
2 čena belog luka
1/2 luka
veza peršuna
mlevene pahuljice čilija
dimljena mlevena slatka paprika
maslinovo ulje
so
biber
300 g paradajza u bujonu
150 g kozjeg sira
3 raznobojne paprike babure
3 jaja
2 čena belog luka
1/2 luka
veza peršuna
mlevene pahuljice čilija
dimljena mlevena slatka paprika
maslinovo ulje
so
biber
Sastojci za 3 osobe/osoba
300 g leblebije Vapeur Bonduelle
300 g paradajza u bujonu
150 g kozjeg sira
3 raznobojne paprike babure
3 jaja
2 čena belog luka
1/2 luka
veza peršuna
mlevene pahuljice čilija
dimljena mlevena slatka paprika
maslinovo ulje
so
biber
300 g paradajza u bujonu
150 g kozjeg sira
3 raznobojne paprike babure
3 jaja
2 čena belog luka
1/2 luka
veza peršuna
mlevene pahuljice čilija
dimljena mlevena slatka paprika
maslinovo ulje
so
biber
- korak 1„U tiganj na malo maslinovog ulja stavite luk, papriku baburu, beli luk i začinsko bilje da se stegnu. U čorbu dodajte paradajz i začinite solju i biberom, slatkom i ljutom mlevenom paprikom. Prokuvajte kratko pa dodajte leblebije i promešajte smesu
- korak 2Kašikom napravite nekoliko gnezda u smesi u kojoj će biti smeštena jaja. Ostavite posudu na laganoj vatri sa poklopcem.
- korak 3Kada je tepsija gotova, odložite je, dodajte svež peršun i sve je spremno za serviranje.
Šakšuka sa leblebijem
Uđite u kulinarski svet Magreba sa jednim od najukusnijih, najzasitnijih i brzih recepata.
Otkrijte takođe