1. >Recepti
  2. >Humus od cvekle

Humus od cvekle

Predjelo koje će dati boju vašim jelima!
Easy
2 osobe/osoba
10 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
300 g Bonduelle cvekle

310 g leblebija

2 čena belog luka

4 kašike maslinovog ulja

3 kašike tahini paste

sok od 1/4 limuna

beli susam, crni susam (za dekoraciju)

kašičica suvog mlevenog kumina

so biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
300 g Bonduelle cvekle

310 g leblebija

2 čena belog luka

4 kašike maslinovog ulja

3 kašike tahini paste

sok od 1/4 limuna

beli susam, crni susam (za dekoraciju)

kašičica suvog mlevenog kumina

so biber
  1. korak 1
    Leblebije ocedite od tečnosti, dobro ih isperite pod mlazom vode i ogulite.
  2. korak 2
    U visoku činiju blendera dodajte leblebije, tahini pastu, cveklu, maslinovo ulje, limunov sok, beli luk i mleveni kumin.
  3. korak 3
    Mešajte sastojke vertikalnim blenderom, dok kompozicija ne dostigne željenu konzistenciju.
  4. korak 4
    U činiji ili tanjiru servirajte dobijenu humus pastu i ukrasite uljem i susamom po želji.
  5. korak 5
    Može se poslužiti sa libanskim štapićima, krekerima ili suvim hlebom.
Humus od cvekle
Predjelo koje će dati boju vašim jelima!
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
  • Humus od belog pasulja

    Preukusno predjelo za kompletnu porodičnu večeru!

  • Tofu salata sa čili kukuruzom

    Salata koja se lako priprema, puna hranljivih materija, savršena za sve članove porodice.

  • Meksička tortilja sa sosom od grčkog jogurta

    15 minuta i užina je spremna!