Humus od cvekle
Predjelo koje će dati boju vašim jelima!
Easy
2 osobe/osoba
10 minut
Sastojci
za 2 osobe / osoba
300 g Bonduelle cvekle
310 g leblebija
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike tahini paste
sok od 1/4 limuna
beli susam, crni susam (za dekoraciju)
kašičica suvog mlevenog kumina
so biber
310 g leblebija
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike tahini paste
sok od 1/4 limuna
beli susam, crni susam (za dekoraciju)
kašičica suvog mlevenog kumina
so biber
Sastojci za 2 osobe/osoba
300 g Bonduelle cvekle
310 g leblebija
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike tahini paste
sok od 1/4 limuna
beli susam, crni susam (za dekoraciju)
kašičica suvog mlevenog kumina
so biber
310 g leblebija
2 čena belog luka
4 kašike maslinovog ulja
3 kašike tahini paste
sok od 1/4 limuna
beli susam, crni susam (za dekoraciju)
kašičica suvog mlevenog kumina
so biber
- korak 1Leblebije ocedite od tečnosti, dobro ih isperite pod mlazom vode i ogulite.
- korak 2U visoku činiju blendera dodajte leblebije, tahini pastu, cveklu, maslinovo ulje, limunov sok, beli luk i mleveni kumin.
- korak 3Mešajte sastojke vertikalnim blenderom, dok kompozicija ne dostigne željenu konzistenciju.
- korak 4U činiji ili tanjiru servirajte dobijenu humus pastu i ukrasite uljem i susamom po želji.
- korak 5Može se poslužiti sa libanskim štapićima, krekerima ili suvim hlebom.
Humus od cvekle
Predjelo koje će dati boju vašim jelima!
Iznenadite sebe
Lako
Srednje
Teško
< 15 Minut
15 - 45 Minut
45 m i +
Humus od belog pasulja
Preukusno predjelo za kompletnu porodičnu večeru!
Tofu salata sa čili kukuruzom
Salata koja se lako priprema, puna hranljivih materija, savršena za sve članove porodice.
Meksička tortilja sa sosom od grčkog jogurta
15 minuta i užina je spremna!
Otkrijte takođe