Video sam dovoljno otužnih kutija za ručak u kancelariji, a dobro je poznato da je teško pripremiti brz obrok koji je zdrav i ukusan u isto vreme. Još je teža situacija kada pripremu obroka odložimo do tačke gde nemamo vremena ni za šta više, nego da skoknemo do najbližeg supermarketa i brzinski obrok.
Zamolili smo stručnjake za ishranu da podele svoje predloge za ručak: od salata preko tegli do pirea, ova jela se lako pripremaju i transportuju, plus su prepuna dobrih ukusa.
Omiljen tip ručka je jednostavan (ali ukusan) sendvič sa avokadom:
- počnite sa 2 kriške hleba od celog zrna, a zatim dodajte pola avokada (kriške), pola paradajza (kriške), šaku kupusa i šaku zelene salate, listove.
Neki drugi ručak za poneti može biti salata u tegli, pripremljena ujutru a čuva se u kancelariji u frižideru, sastavljena od: 100 grama crvenog pasulja iz konzerve, 2 paradajza, kukuruz iz konzerve sa prelivom od ekstra devičanskog maslinovog ulja, balzamiko sirćeta i prstohvata kima.
Ukusna varijanta jednog zdravog ručka za poneti jeste i miks brokoli salate, tunjevine i iseckane jabuke. Započnite sa polovinom oprane i iseckane zelene salate, a zatim sa malim cvetovima brokolija, morcovi, kupusa ikukuruznog zrna. U ovu mešavinu dodajte sadržaj male konzerve tunjevine i pola seckane jabuke. Vrlo je jednostavno! Tunjevina je aromatična, nije potreban sos, samo malo sveže ceđenog soka od limuna. Ovaj ručak zasićuje, zdrav je i ukusan!
Kada želimo zdrav ručak sa raznovrsnim namirnicama, možemo da pribegnemo mediteranskom stilu tapas. Napunite nekoliko malih posuda raznim namirnicama, kao što su: 2-3 kriške prirodno sušenog goveđeg buta, nekoliko kriški sira od kozjeg mleka, dva tvrdo kuvana jaja, šaka zelenih i crnih maslina, kašika mešanih orašastih plodova, šolja povrća (crveni pasulj, kukuruz u konzervi, paradajz, krastavci) i humus.